Hoe schrijf ik mijn activiteit voor de 365 Archeologiedagen kalender in via de UiTdatabank?

Stap 1

Surf naar www.uitdatabank.be en maak een nieuw account aan of log in met jouw account. 

Stap 2

Klik op een 'evenement' toevoegen.

Kies  de categorie die het best bij jouw activiteit past. Geef daarna de datum met een begin- en einduur in. Vul bij de locatie enkel de plaatsnaam in (dus niet deelgemeente én hoofdgemeente).

Online activiteit: Voer in het locatieveld de naam van je organisatie in. Een online aanbod heeft geen locatie, maar het is een verplicht veld in de UiT-databank.

Stap 3

Geef de naam van je activiteit in. Hou het eenvoudig, maar zorg ervoor dat de lezer meteen door heeft wat jouw activiteit precies is!

Stap 4

Laat je activiteit extra opvallen. Schrijf een wervend tekstje bij de beschrijving van je activiteit en voeg een afbeelding toe. Als tweede foto kan je het campagnebeeld van de Archeologiedagen toevoegen. Vul ook de doelgroep, je organisatie en de prijs van je activiteit in. 

Online activiteit: zorg ervoor dat je het webadres van je activiteit toevoegt bij contact en reservatie. Kies in het eerste veld voor website. Zo worden bezoekers doorverwezen naar jouw activiteit. 

Tip - UiTmetVlieg symbool!

Organiseer je een activiteit voor kinderen? Of is de activiteit zowel voor volwassen als kinderen interessant? Klik dan bij 'geschikt voor ' de juiste doelgroep aan. Daarna kan je de leeftijd nog specifiëren.  Activiteiten voor kinderen (tot 12 jaar) krijgen namelijk het vlieglogo. Of wanneer de activiteit voor alle leeftijden geschikt is, duid dan bv. 6 tot 99 jaar aan. Die activiteiten verschijnen op UiTmetVlieg.be en in andere agenda's voor kinderen.

Tip - UiTX symbool!

Dit werkt op dezelfde manier als het UiTmetVlieg symbool, maar richt zich op de doelgroep van jongeren van 16 tot 26 jaar. De activiteiten verschijnen op UiTX.be en in andere agenda's voor jongeren.

Stap 5

Nadat je de activiteit gepubliceerd hebt, voeg je het label Archeologie toe aan de tabel labels. Dit zorgt ervoor dat jouw activiteit ook op de webpagina van de 365 Archeologiedagen kalender komt. 

Tip Online activiteit

Voeg ook het label online toe, zo kom je activiteit terecht op de website www.uitinhuis.be

Archeologiedagen 2022