Archeologiedagen (VOLZET): Archeologische fietstocht Bilzen-Hoeselt-Riemst

VOLZET!!!!

WEGENS WEERVERLET GAAT NIET OP 25 MEI DOOR!

Wegens het groot succes bieden wij de begeleide archeologische fietstocht opnieuw aan! Deze tocht van 33 km start aan de Landcommanderij Alden Biesen. Gidsen van dienst Gabriella Kaszas, archeoloog bij IOED Oost, en Marleen Martens, archeoloog bij het agentschap Onroerend Erfgoed, nemen je mee langs adembenemende zichten op oude boomgaarden, holle wegen, pittoreske dorpjes en vooral ook veel verborgen archeologische parels. Dat wil toch iedereen? De eerste landbouwers kwamen zich hier duizenden jaren geleden al vestigen op de vruchtbare plateaus, hoog en droog. Sindsdien bleven de groene hellingen van de streek in trek, wat je merkt aan talrijke Gallo-Romeinse villa’s, kloosters en abdijen, kastelen en waterburchten. De streek was ook het strijdtoneel van een historische veldslag en speelde een belangrijke rol in WOII. Vergeet zeker je picknick niet, want we maken een stop aan een schitterende locatie, ergens verborgen moois…

De route kwam tot stand in samenwerking met Agentschap Onroerend Erfgoed, IOED Oost, Stad Bilzen, Gemeente Hoeselt, Gemeente Riemst en Vlaanderen Fietsland.

Praktische informatie

  • Datum: Wegens weerverlet gaat niet door, nieuwe datum zal later gecommuniceerd worden.
  • Duur: 10-17 uur
  • Lengte van de tocht: 33 km
  • Locatie: Voor het Apostelhuis, Bosselaar 11, 3740 Bilzen
  • Parkeren en bereikbaarheid: Parkeren kan aan de Landcommanderij en beperkt aan het Apostelhuis.
  • Fiets en Fietsverhuur: Wij raden voor deze tocht het gebruik van een elektrisch fiets aan! Het Toeristisch Onthaalcentrum van Alden Biesen is een fietsafhaalpunt (https://www.visitbilzen.be/fietsverhuur) . Tijdig reserveren is de boodschap!
  • Maximum aantal deelnemers: 15
  • Inschrijven: ioedoost@ioedoost.be
Meer info
Waar?
Bilzen - Alden-Biesen - Apostelenhuis

Bosselaar 11
3740 Bilzen - Rijkhoven
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
visitlimburg
vlieg
Bilzen Markt
Organisator
IOED Oost-Haspengouw & Voeren