Archeologiedagen: tentoonstelling 'Oevers vol Romeinen'

Ontdek het Romeinse leven langs de Rijn en Maas

In een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin ontdek je hoe de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden woonden, speelden en vochten. De Rijn vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de limes. De Maas was het Romeinse achterland. De Romeinen waren de baas, ook in Limburg.

Hoe zag het leven er toen uit? Stap in de verhalen over soldaten en hun families, hun bouwvaardigheden en kookkunsten. Het is een levendige gemeenschap in mediterrane sfeer. Hoe brachten de bewoners hun vrije tijd door, welke spelletjes deden ze? De bewoners van de limes en de villa’s – boerenbedrijven – hebben veel prachtige sporen nagelaten. Zwaarden en helmen, maar ook speelgoed, babyflesjes, kinderschoentjes en damessieraden.

Een van de wonderlijkste voorwerpen in de tentoonstelling is een zandstenen hoofd van een dame: de Dame van Voerendaal, gevonden op een heuvel aan de Via Belgica. De Dame van Voerendaal neemt je mee door de tentoonstelling. Samen verken je het leven van alledag en leer je de bewoners en hun gewoontes kennen.

In samenwerking met Rijksmuseum van Oudheden

Partners: Rijksmuseum van Oudheden, Kanzie.nl, De Vondst, Provincie Limburg, Archeologie Limburg, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Restaura en Gemeente Voerendaal.

Meer info

Keulsepoort 5
5911BX Venlo
Nederland

Wanneer?
-
Openingsuren

dinsdag 11:00 17:00

woensdag 11:00 17:00

donderdag 11:00 17:00

vrijdag 11:00 17:00

zaterdag 11:00 17:00

zondag 11:00 17:00

Prijs

Basistarief Euro 15,00

Extra info
Archeologiedagen2022
ook voor kinderen
Reservatie
Organisator
Limburgs Museum