Archeologiedagen - rondleiding expo "Geopark Schelde Delta" + archeologisch Damme o.l.v. Jan Hutsebaut

Kom tijdens de vrijdag van de Archeologiedagen langs in Damme en bezoek onder begeleiding van erfgoedexpert Jan Hutsebaut de expo over het Geopark Schelde Delta én de bijhorende archeologische pop-up expo. Daarna neemt Jan je mee langs enkele interessante plekken in Damme waar recent archeologisch onderzoek uitgevoerd is, dat de rijke geschiedenis van Damme illustreert!

De expo neemt je mee naar het getijdenlandschap van Geopark Schelde Delta, waar Damme en de historische polders rond het Zwin een van de veertig toplocaties zijn. Het mondingsgebied van de Schelde strekt zich uit over West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Zeeland en Noord-Brabant, en is volstrekt uniek! Nergens ter wereld is er een kustgebied waar de wisselwerking tussen natuur en cultuur, de strijd tussen mens en water, zo aanwezig is. Deze expo brengt je de schoonheid en het verhaal van het landschap waarin je leeft. Je begrijpt meteen waarom het verdient erkend te worden als een Unesco Geopark!

Speciaal voor Damme is een archeologische pop-up expo toegevoegd met vondsten uit o.a. recente opgravingen in Damme die verwijzen naar dat rijke verleden. Profiteer ook van het uitzicht boven op de kerktoren, die je kan beklimmen mits een kleine bijdrage.

  • Inschrijven is noodzakelijk en kan via onderstaande contactinfo. 

De organisatie is een samenwerking tussen Geopark Schelde Delta, de dienst Erfgoed van de Provincie West-Vlaanderen, Stadsbestuur Damme (Bezoekerscentrum 'Damme en de Zwinstreek'), Raakvlak en de Kerkfabriek O.L.Vrouw Hemelvaart. Met medewerking van Universiteit Gent, Monument Vandekerckhove, Ruben Willaert & PeCO ARCHEO.

Meer info
Waar?
Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk

Kerkstraat z/n
8340 Damme
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologie
Archeologiedagen
geologie
Geopark
vlieg
Expo 'Geopark Schelde Delta'
Reservatie
Organisator
Provincie West-Vlaanderen - dienst Erfgoed