Archeologiedagen: opening permanente tentoonstellingskast met archeologische vondsten

Bij opgraafwerken gebeurt het dat het verleden terug zichtbaar wordt en er interessante archeologische vondsten opduiken. Denk maar aan de vondsten van het Lindekensveld, Priesterse Heidestraat, Sint-Willibrorduskerk in Meldert, Charles Wellensplein… Om deze vondsten tentoon te stellen werd beslist een wandkast te installeren in de bibliotheek van Lummen. Zo kan iedereen tijdens de openingsuren vrij een kijkje gaan nemen.

Een mooi moment om deze kast officieel te openen is tijdens de Archeologiedagen. Daarom nodigen wij iedereen uit op zaterdag 25 mei 2024 van 10 uur tot 13 uur in de bibliotheek van Lummen.

  • Er is een lezing door Lummense archeologe Stephanie Cousin om 10.30 uur: in 2018 vond naar aanleiding van de heraanleg van het Charles Wellensplein en de Dorpsstraat in hartje Lummen een archeologisch onderzoek plaats. Tijdens deze opgraving werden heel wat interessante vondsten gedaan die een blik werpen op de vroegste geschiedenis van het dorp. Tijdens deze lezing neemt Lummense archeologe Stephanie Cousin je mee naar de site en licht de meest interessante vondsten toe. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf dan in via deze link 
  • Ook voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd: er wordt voorgelezen en er is een knutselhoek rond archeologie.
Meer info
Waar?
Bibliotheek Lummen

Groenstraat 42
3560 Lummen
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
visitlimburg
Archeologie
Archeologiedagen
Logo Archeologiedagen
Organisator
Dienst vrije tijd Lummen
013 390 515