Archeologiedagen: Fiets- en wandelroute 'Van Motte tot Burcht' met ErfgoedApp

Als u er een encyclopedie of Wikipedia op na slaat, duikt steevast de volgende definitie van een motte op: “een middeleeuwse kunstmatige heuvel voor verdedigings-doeleinden, waarop dan een of andere vorm van kasteel werd gebouwd”.

Tijdens deze fiets- en wandeltocht zal het u duidelijk worden dat men zich misschien wat te vaak heeft vastgebeten op slechts één periode uit de evolutie van de motten, meer bepaald de middeleeuwen. Tijdens de 15de eeuw waren er naar verluidt 13 dergelijke omwalde motten in Werken. De drie tot op heden overgebleven motten waar de route passeert, maken duidelijk dat ze niet alle drie in dezelfde periode zijn ontstaan. Bovendien was de functie ervan beslist niet altijd (of toch niet zeker niet alleen) defensief. 

De routebeschrijving (brochure) kan je afhalen op de expo 'Bult in zicht' in de leeszaal van de bibliotheek (17 mei - 19 juni) en is ook digitaal beschikbaar via de Erfgoedapp van Faro! De route is niet bewegwijzerd onderweg, maar kan je onderweg meevolgen via de ErfgoedApp of via RouteYou.

Het startpunt van deze fiets- en wandelroute is OC Hemelsdaele (Vladslostraat 9, 8610 Kortemark). Parking is aanwezig.

Meer info
Waar?
Bibliotheek Kortemark

Brouwersplein 3
8610 Kortemark
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
vlieg
van motte tot burcht
Organisator
Vrijetijd Kortemark