Archeologiedagen: Een archeologische ontdekkingsreis in Vilvoorde.

Ontdek de verborgen schatten van Vilvoorde op de Archeologiedagen!

Stap binnen in de boeiende wereld van geschiedenis en archeologie tijdens de Archeologiedagen in Vilvoorde! Op 24 en 26 mei nodigen we je uit om het rijke verleden van onze stad te verkennen en te beleven.

Vrijdag 24 mei om 20 uur in de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop kerk (Heldenplein)

Stadsdichter Jurgen Masure geeft het startschot voor de archeologiedagen met een eigen creatie over het middeleeuwse Vilvoorde. Hierna vertelt fysische antropologe Nandy Dolman in haar lezing meer over de archeologische opgravingen die afgelopen zomer plaatsvonden aan het Heldenplein en de huidige stand van het onderzoek. Kom meer te weten over de laatmiddeleeuwse Vilvoordenaars in deze unieke blik achter de schermen.

Zondag 26 mei tussen 13 en 18 uur op het binnenplein van het Tuchthuis (Rondeweg)

๐Ÿฆ– Workshop voor kinderen: Ga nog verder terug in de tijd en maak je eigen fossielen in klei

๐ŸŽถ Geniet van de middeleeuwse livemuziek verzorgd door Compagnie Gallimaufry

๐Ÿช“ Waan je in het oude Vilvoorde met middeleeuwse ambachtslieden en kom alles te weten over speren, weven, gokspelletjes en vuur maken door vzw de Legende

๐Ÿบ Open atelier: kom kijken naar de medewerkers van het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant die tezamen met vrijwilligers Vilvoordse archeologische resten klaar maken voor de verhuis

๐Ÿšถโ€โ™€๏ธ Verken de stad met gegidste wandelingen in het Tuchthuis en de Stadswallen

๐ŸŽ Bewonder Vilvoorde met een paard- en kartocht langs het Tuchthuis en door het centrum

๐Ÿ—บ๏ธ Ontdek hoe jouw straat er vroeger uitzag in het kaartenkabinet en kom meer te weten over het vroegere Vilvoorde!

๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿญ Kom kijken naar de grote en kleine schatten die onze metaaldetectorist Metaalverhaal.be in onze streek aantrof en probeer zelf eens een metaaldetector uit

De Archeologiedagen in Vilvoorde beloven een fascinerende en leerrijke ervaring te zijn voor zowel jong als oud die gefascineerd zijn door geschiedenis, archeologie en het verleden van onze stad. Kom meer te weten over alles wat er rond archeologie leeft en ontdek de mysteries van het verleden op een toegankelijke en boeiende manier!

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de IOED Erfgoed Brabantse Kouters, BAAC Vlaanderen, Heemkundige Kring Hertog Hendrik I vzw, het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant te Zellik, Histories vzw en Detectum. Mis het niet!

Meer info
Waar?
Tuchthuiscomplex

Rondeweg 2
1800 Vilvoorde
Belgiรซ

Wanneer?
-
Van > tot
>
>
Prijs

Basistarief โ‚ฌ 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
visitvilvoorde
Archeologische vondsten Vilvoorde
Reservatie
Organisator