Archeologiedagen: de Turbulente Tumulus van Middelwinden

De Tumulus van Middelwinden … niet zomaar een hoop grond, maar een Romeinse grafheuvel die al zo'n 1800 jaar getuigt van de rijke Romeinse cultuur in de streek!

Kom op 25 mei de turbulente geschiedenis van deze tumulus ontdekken: zijn Romeinse verleden, de 19de-eeuwse opgravingen, maar ook de plundering ervan en zijn strategische rol in twee beruchte veldslagen (1693 en 1793). Re-enactors nemen jou mee op een reis doorheen de tijd! Terug aanbeland in de 21ste eeuw, ontdek je tot slot de toekomstplannen voor deze site.

De gidsbeurten duren 1,5 uur en starten elk halfuur: de eerste om 13u00 en de laatste om 17u30. Parallel aan de gidsbeurten zijn er enkele korte activiteiten voor jonge kinderen (4 tot 12 jaar). Deelname is gratis.

We beperken de groepen graag tot 25 personen. Inschrijven is niet noodzakelijk, maar wie graag zeker is van een plaatsje, kan zich vanaf 18 april inschrijven via www.ioedzuidhageland.be.

Let op: op deze locatie is er geen horeca, wc of drank aanwezig! Het terrein is niet toegankelijk voor rolstoelen of buggy's. Buggy's kunnen wel achtergelaten worden bij de onthaalstand.

Bereikbaarheid: 

  • Met de trein: de tumulus ligt op 600m afstand van het station van Neerwinden. Vanuit het station van Leuven vertrekt er elk uur een trein die in Neerwinden stopt (bv. Leuven 12u54 - Neerwinden 13u19).
  • Met de auto: parkeren kan langs de openbare weg in de Middelwindenstraat, mits het respecteren van de verkeersregels.
  • Met de fiets: we voorzien een fietsenstalling aan de onthaalstand.

Deze Archeologiedag is een organisatie van IOED Zuid-Hageland i.s.m. stad Landen en Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Voor meer info kan u mailen naar info@ioedzuidhageland.be.

Meer info
Waar?
Tumulus, Middelwindenstraat, Neerwinden

Middelwindenstraat znr.
3400 Landen
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
vlieg
Tumulus van Middelwinden
Reservatie