Archeologiedagen: Begeleide rondleiding expo 'Bult in zicht'

Tussen 17 mei en 19 juni wordt de leeszaal van de bibliotheek omgetoverd door de expo ‘Bult in zicht’. Deze reizende expo brengt je terug in de tijd en je ontdekt er de fascinerende wereld van middeleeuwse mottekastelen! Deze versterkingen uit aarde en hout waren het statussymool van de adel en hadden vaak een belangrijke militaire betekenis. Onze LEGO®-master bouwde een prachtig mottekasteel, dat je op de expo zelf kan bewonderen.

Met de steun van het Agentschap Onroerend Erfgoed werd de voorbije maanden onderzoek gedaan naar de relatie tussen mottekastelen en het omliggende landschap, in het kader van een syntheseonderzoek archeologie. Het onderzoek werd uitgevoerd door Goed in erfgoed, Ugent en Gate archeologie. Dankzij de Provincies Oost- en West-Vlaanderen werden de resultaten verwerkt tot een reizende tentoonstelling. Meer info over de tentoonstelling vind je op www.bultinzicht.be .

Tijdens de archeologiedagen kan je de expo bezoeken met extra uitleg van Wouter Gheyle, projectcoördinator Archeologie bij de provincie.
Uiteraard is de expo op de andere openingsmomenten van de leeszaal vrij toegankelijk.

‘Bult in zicht!’ is een initiatief van de Provincies West- en Oost-Vlaanderen. De expo kwam tot stand dankzij onderzoek door Goed in erfgoed, GATE Archaeology en Universiteit Gent, met steun van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap. In Kortemark ligt het initiatief bij de Cultuurdienst Kortemark & Bibliotheek Kortemark, i.s.m. IOED Polderrand.

Meer info
Waar?
Bibliotheek Kortemark

Brouwersplein 3
8610 Kortemark
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
vlieg
bult in zicht
Organisator
Vrijetijd Kortemark
051/57.51.26