Archeologiedagen: Archeologische opgraving op een middeleeuwse site in Antwerpen

Uit voorafgaand onderzoek is gebleken dat hier historische kelders, muren, funderingen en mogelijk ook beerputten te vinden zijn. Vondsten zoals aardewerk en metalen voorwerpen, maar ook de bouwmethoden en de samenstelling van de mortel die gebruikt is, leren ons dat de oudste bewoning uit de 16e eeuw dateert. Eeuw na eeuw is op deze plaats gebouwd, gewoond en gewerkt. 

De vondsten kunnen vooral toegewezen worden aan huishoudelijke activiteiten zoals koken of het bereiden van voedsel. Maar er zijn ook andere vondsten aangetroffen, die wijzen op ambachtelijke activiteiten: het grote aantal hoornpitten (runderhoornen) geeft aan dat hier in de nieuwe tijd een leerlooier werkzaam was. 

Tijdens deze opgraving proberen we het verhaal van deze locatie in Antwerpen en de mensen die hier woonden te achterhalen. Hoe leefde men in dit deel van Antwerpen tijdens de middeleeuwen en de nieuwe tijd? Hoe zagen hun woningen er uit en waaruit bestond hun huisraad? Kunnen we nog iets te weten komen over wat ze aten, en misschien daardoor iets over hun sociale status? Misschien kunnen we nog iets te weten komen over het beroep van de bewoners, zoals de leerlooier uit de nieuwe tijd...

www.laresarcheologie.be

Meer info
Waar?
Prinsesstraat

Prinsesstraat 43-51
2000 Antwerpen
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
Archeologische opgraving
vlieg
Archeologische opgraving Antwerpen - Prinsesstraat
Organisator