.

Wat? 

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten.

Aan de tweede editie in 2019 namen zo'n 27.000 mensen aan één van de 100 activiteiten deel. Uit dit succes blijkt dat de interesse in archeologie leeft! 

Wie organiseert?

Het programma van de Archeologiedagen is in handen van organisatoren die van dichtbij of veraf bij archeologie betrokken zijn. Forum Vlaamse Archeologie en de Vlaamse Provincies zijn de initiatiefnemers die zorgen voor de promotionele en inhoudelijke ondersteuning.

Waarom?

Door de organisatie van de Archeologiedagen krijgt de Vlaamse archeologie een boost! Onze bodem zit immers vol met verhalen die verteld willen worden. Als we het grote publiek tonen hoe archeologie helpt om deze verhalen soms letterlijk aan de oppervlakte te brengen, vergroten we het draagvlak van deze boeiende wetenschap.

In Europa

Ook andere landen binnen Europa vieren Acheologiedagen. De Franse website 'Journées de l'Archéologie' geeft je informatie over de Archeologiedagen in Europa. Ze vinden plaats op 19, 20 en 21 juni 2020.  Je vindt er ook de Vlaamse activiteiten. De Nationale Archeologiedagen Nederland zijn dan weer op 9, 10 en 11 oktober 2020. Voor als je er geen genoeg van kunt krijgen!


 

Logo Europese Archeologiedagen
logo van de Natonale Archeoloiedagen Nederland