Wat? 

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen op 8, 9 en 10 oktober 2021 kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten.

Aan de vorige editie in 2020 namen meer dan 10.000 mensen deel aan één van de 85 activiteiten. Uit dit succes blijkt dat de interesse in archeologie leeft! 

Wie organiseert?

Het programma van de Archeologiedagen is in handen van organisatoren die van dichtbij of veraf bij archeologie betrokken zijn. Forum Vlaamse Archeologie en de Vlaamse Provincies zijn de initiatiefnemers die zorgen voor de promotionele en inhoudelijke ondersteuning.

Waarom?

Door de organisatie van de Archeologiedagen krijgt de Vlaamse archeologie een boost! Onze bodem zit immers vol met verhalen die verteld willen worden. Als we het grote publiek tonen hoe archeologie helpt om deze verhalen soms letterlijk aan de oppervlakte te brengen, vergroten we het draagvlak van deze boeiende wetenschap.

In Europa

De Archeologiedagen worden ook in andere landen in Europa georganiseerd. De Franse website 'Journées de l'Archéologie' geeft je informatie over de Archeologiedagen in Europa. Ook Nederland volgt de Europese Archeologiedagen.

Logo Europese Archeologiedagen
logo van de Natonale Archeoloiedagen Nederland