Hoe schrijf ik mijn activiteit in via de UiTdatabank?

Zodra je fysieke en/of online activiteit op punt staat, publiceer je deze op de UiTdatabank. Zo komt je activiteit ook op deze website terecht. 

Schrijf je je activiteit voor eind augustus in? Dan wordt je activiteit opgenomen in de nationale promotiecampagne. Ook in september kan je je activiteit nog inschrijven. Dan promoten we je activiteit via sociale media.

 

Volg het stappenplan hieronder om je fysieke en/of online activiteit op de UiTdatabank te zetten:

1. Surf naar www.uitdatabank.be en maak een nieuw account aan of log in met jouw account. 

2. Klik op een 'evenement' toevoegen. Kies  de categorie die het best bij jouw activiteit past. Geef daarna de datum met een begin- en einduur en de locatie in.

Online activiteit: Voer in het locatieveld de naam van je organisatie in. Een online aanbod heeft geen locatie, maar het is een verplicht veld in de UiT-databank. 

Organiseer je meerdere activiteiten?  Maak dan voor elke activiteit een apart evenement aan en maak daarnaast één groot evenement aan. In het groot evenement kan je dan verwijzen naar de kleinere aparte activiteiten. 

3. Geef de naam van je activiteit in. Vermeld erbij dat het om de Archeologiedagen gaat. Dit doe je door eerst Archeologiedagen: te schrijven gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld Archeologiedagen: ontdek de rijke geschiedenis van Mechelen.

Online activiteit: Gebruik de titel:  Archeologiedagen thuis:  gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld Archeologiedagen thuis: maak een Romeinse puzzel. 

4. Laat je activiteit extra opvallen. Schrijf een wervend tekstje bij de beschrijving van je activiteit en voeg een afbeelding toe. Als tweede foto kan je het campagnebeeld van de Archeologiedagen toevoegen. Vul ook de doelgroep, je organisatie en de prijs van je activiteit in. 

We raden organisatoren van fysieke activiteiten aan om met inschrijvingen te werken. Dit kan je aangeven bij 'contact en reservatie'. Meer tips om je activiteit coronaproof te maken, vind je hier.

Online activiteit: zorg ervoor dat je het webadres van je activiteit toevoegt bij contact en reservatie. Kies in het eerste veld voor website. Zo worden bezoekers doorverwezen naar jouw activiteit. 

De Archeologiedagen wil het publiek op zo'n laagdrempelig mogelijke manier bereiken. Daarom raden we organisatoren aan om een gratis activiteit te organiseren. 

Tip! Organiseer je een activiteit voor kinderen? Klik dan bij 'geschikt voor ' de juiste doelgroep aan. Daarna kan je de leeftijd nog specifiëren.  Activiteiten voor kinderen (tot 12 jaar) krijgen namelijk het vlieglogo. Die activiteiten verschijnen op UiTmetVlieg.be en in andere agenda's voor kinderen.

5. Nadat je de activiteit gepubliceerd hebt, voeg je het label Archeologiedagen toe aan de tabel labels. Dit zorgt ervoor dat jouw activiteit ook op de website van de Archeologiedagen komt. 

Online activiteit: voeg ook het label online toe, zo kom je activiteit terecht op de website www.uitinhuis.be