Hoe schrijf ik mijn activiteit in via de UiTdatabank?

Zodra je activiteit op punt staat, publiceer je deze op de UiTdatabank. Zo komt je activiteit ook op deze website terecht. 

 

Volg het stappenplan hieronder om je activiteit op de UiTdatabank te zetten:

1. Surf naar www.uitdatabank.be en maak een nieuw account aan of log in met jouw account. 

2. Klik op een 'evenement' toevoegen. Kies  de categorie die het best bij jouw activiteit past. Geef daarna de datum met een begin- en einduur en de locatie in.

Organiseer je meerdere activiteiten? Maak dan voor elke activiteit een apart evenement aan en maak daarnaast één groot evenement aan. In het groot evenement kan je dan verwijzen naar de kleinere aparte activiteiten. 

3. Geef de naam van je activiteit in. Vermeld erbij dat het om de Archeologiedagen gaat. Dit doe je door eerst Archeologiedagen: te schrijven gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld Archeologiedagen: ontdek de rijke geschiedenis van Mechelen.

4. Laat je activiteit extra opvallen. Schrijf een wervend tekstje bij de beschrijving van je activiteit en voeg een afbeelding toe. Als tweede foto kan je het campagnebeeld van de Archeologiedagen toevoegen. Vul ook de doelgroep, je organisatie en de prijs van je activiteit in. Werk je met inschrijvingen? Dit kan je aangeven bij 'contact en reservatie'. 

De Archeologiedagen wil het publiek op zo'n laagdrempelig mogelijke manier bereiken. Daarom raden we organisatoren aan om een gratis activiteit te organiseren. 

Tip! Organiseer je een activiteit voor kinderen? Klik dan bij 'geschikt voor ' de juiste doelgroep aan. Daarna kan je de leeftijd nog specifiëren.  Activiteiten voor kinderen (tot 12 jaar) krijgen namelijk het vlieglogo. Die activiteiten verschijnen op UiTmetVlieg.be en in andere agenda's voor kinderen.

5. Nadat je de activiteit gepubliceerd hebt, voeg je het label Archeologiedagen toe aan de tabel labels. Dit zorgt ervoor dat jouw activiteit ook op de website van de Archeologiedagen komt.