Hoe schrijf ik mijn activiteit in via de UiTdatabank?

Stap 1

Surf naar www.uitdatabank.be en maak een nieuw account aan of log in met jouw account. 

Stap 2

Klik op een 'evenement' toevoegen. De website van de UiTdatabank loodst jou doorheen het registratieproces.

Stap 3

Onder "Wat wil je toevoegen?" kies je voor Evenement. Locaties stromen niet door naar het overzicht op onze website.

Stap 4

Kies het soort evenement die het beste bij jouw activiteit past.

Stap 5

Geef daarna de datum met een begin- en einduur in. Loopt jouw activiteit over verschillende dagen? Geef ze in met telkens de uren erbij.

Stap 6

Vul bij de locatie enkel de hoofdgemeente in (dus niet deelgemeente én hoofdgemeente), verduidelijk desnoods in de beschrijving. Zo komt de activiteit probleemloos op de juiste plaats op onze kaart. Daarna vul je het adres of de naam in van de locatie.

Voor online activiteiten voer je de link naar de webpagina in.

Stap 7

Start de naam van je activiteiten met Archeologiedagen: en geef dan de naam van je activiteit in, bijvoorbeeld "Archeologiedagen: ontdek de rijke geschiedenis van Mechelen". Zorg ervoor dat de naam van je activiteit duidelijk weergeeft wat je activiteit inhoudt.

Online activiteit: Gebruik de titel: Archeologiedagen thuis: gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld "Archeologiedagen thuis: maak een Romeinse puzzel".

Tip - UiTmetVlieg symbool! Organiseer je een activiteit voor kinderen? Of is de activiteit zowel voor volwassen als kinderen interessant? Klik dan bij 'geschikt voor ' de juiste doelgroep aan. Daarna kan je de leeftijd nog specifiëren. Activiteiten voor kinderen (tot 12 jaar) krijgen namelijk het vlieglogo. Of wanneer de activiteit voor alle leeftijden geschikt is, duid dan bv. 6 tot 99 jaar aan. Die activiteiten verschijnen op UiTmetVlieg.be en in andere agenda's voor kinderen.

Stap 8

Sla je activiteit op

Stap 9

Hier zie je verschillende tabbladen om jouw activiteit extra te laten opvallen. Klik ze één voor één aan en vul ze zo volledig mogelijk in.

Schrijf een wervend tekstje bij de beschrijving van je activiteit

Voeg minstens één duidelijke, sprekende afbeelding toe die een link heeft met jouw activiteit. Wij zullen deze ook gebruiken om verder reclame voor jouw activiteit te maken! Vul aan met nog enkele andere afbeeldingen en eventueel een video.

Vul in de overige tabbladen zeker jouw organisatie en de contactinformatie in.

Werk je met inschrijvingen of reservaties? Vul het tabblad Reservatie in

Het tabblad Labels is erg belangrijk! Voeg hier de labels Archeologiedagen én Archeologie toe. Dit zorgt ervoor dat jouw activiteit ook op de website van de Archeologiedagen komt.

Stap 10

Publiceer je activiteit door onderaan op de knop "Publiceer" te klikken

Tips

Organiseer je meerdere activiteiten op één locatie? Maak dan voor elke activiteit een apart evenement aan en maak daarnaast één groot 'koepelevenement' aan. In het grote evenement kan je dan verwijzen naar de kleinere aparte activiteiten.

De Archeologiedagen wil het publiek op zo'n laagdrempelig mogelijke manier bereiken. Daarom raden we organisatoren aan om een gratis activiteit te organiseren.

Tip - UiTX symbool! Dit werkt op een soortgelijke manier als het UiTmetVlieg symbool, maar richt zich op de doelgroep van jongeren van 16 tot 26 jaar. Voeg zeker deze leeftijdscategorie toe indien van toepassing. De activiteiten verschijnen niet automatisch op UiTX.be, want deze wordt gecureerd door de jongeren zelf!

Online activiteit: voeg ook het label online toe, zo kom je activiteit terecht op de website www.uitinhuis.be

www.uitdatabank.be