Smeed-Doe

Workshop smeden met ijzer en vuur
Leer het smidsevuur temmen en onderwerp het aan jouw wetten. Leer de hamer hanteren en oefen je slagritme. Dan komen de basisbewerkingen van het smeden aan bod: strekken, klieven, stuiken en plooien. Na deze Doe heb je je eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Je maakt een eenvoudig gebruiksvoorwerp als souvenir.

Wil je nog intensiever kennismaken met de techniek van het smeden?

Lesgever
Michel Mouton studeert af als master aan het Marie Haps Instituut voor vertalers en tolken te Brussel. Kort daarna komt hij in contact met Alfred Habermann sr die zijn ‘ambachtelijke vader’ wordt. Habermann, een leidend figuur in de Europese hedendaagse smeedkunst, leidt hem binnen in de wereld van het metaal, het smeedijzer in het bijzonder, met oog voor schoonheid en vakmanschap, en brengt hem bij hoe te werken met respect voor het lichaam.
De professionele carrière van Michel Mouton bestaat uit het werken met groepen mensen om kennis door te geven. Hij leidt dit soort workshops sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met didactische kwaliteiten, passie met geduld. Hij is meertalig, maar spreekt hier vooral de taal van ijzer en vuur.

Bekijk zeker ook de website van IJzer en Vuur vzw: https://www.ijzer-en-vuur.be/nl

Meer info
Waar?
het MOT | Prinsenkasteel

Guldendal 20
1850 Grimbergen
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 80,00

Extra info
ook voor jongeren
twee taaliconen
drie taaliconen
vier taaliconen
Archeologiedagen2022
Archeologiedagen
Smeed-Doe
Organisator
het MOT | Museum voor de Oudere Technieken