Quondam, herbeleef de Middeleeuwen: riddertornooi, middeleeuwse markt en kampement

Herbeleef op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 samen met jouw familie en vrienden de heroïsche taferelen die zich tot diep in de 15e eeuw op de tornooigronden rondom ‘t Hooghuys in Berlaar plaatsvonden.

Quondam, wat Latijns is voor vroeger, wordt jaarlijks door meer dan 10.000 bezoekers bezocht en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste competitieve riddertornooien in de Lage Landen.

Net zoals in de 15e eeuw staan de steekspelen te paard, het zwaardvecht- en boogschutterstornooi centraal. Meer dan 500 reenactors uit 12 landen slaan hun authentieke tenten op rondom deze tornooivelden.

Snuister rond op de Middeleeuwse markt, waag je aan oude ambachten zoals tingieten, kaarsen maken of ijzersmeden, drink uit Middeleeuwse bekers, voel de bulderende kanonschoten tijdens de veldslag.

Laat je betoveren door valkeniers, vuurspuwers, troubadours, vertellers en goochelaars, geniet van de roofvogelshows en supporter voor je favoriete ridder tijdens het steekspel.

Jong & oud kunnen deelnemen aan ridderspelen en ambachten met de activiteitenkaart en op die manier zelfs een heus ridderdiploma behalen. De jongsten kunnen ook meedoen aan de “veldslag van de kleine man” aansluitend op de Slag van 't Hooghuys.

Info parking:
- VAN HOOL (GPS : Burgemeester Hensstraat , te 2500 Koningshooikt)
- 8 euro/voertuig
- om de 10 min. doorlopend (10u45-18u30) pendelbussen naar de ingang

Meer info
Waar?
Kasteeldomein 't Hooghuys

Hemelshoek 235
2590 Berlaar
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 13,00

VVK Volwassene 13,00

VVK kind (tot 12 jaar) 8,00

Kassa Volwassene 18,00

Kassa kind (tot 12 jaar) 12,00

Kind jonger dan 6 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
middeleeuwen
riddertornooi
Quondam
middeleeuwse markt
middeleeuws kampement
hooghuys
ook voor kinderen
vlieg
Quondam
Reservatie
Organisator
Get a Live vzw