Archeologiedagen: workshop Aan de slag met archeologische vondsten

Op zaterdag 21 mei 2022 doet ook het Erfgoeddepot Noorderkempen mee met de Archeologiedagen. In dit depot bewaren we de archeologische collecties van Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merkplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar.

Schuilt er een echte archeoloog in jou? Test het uit, samen met onze collega Amber. Zij is de beheerder van het Erfgoeddepot Noorderkempen.

Je hebt er misschien al eens eentje in jouw buurt gezien: een archeologische opgraving waar verschillende mooie vondsten werden gedaan. Maar heb je je altijd al eens afgevraagd wat er nadien gebeurt? Tijdens deze workshop geven we je alle informatie en laten we je zelf achter het bureau van de archeoloog zitten. Onderzoek samen met ons de geschiedenis van verschillende objecten en help ons het object te registreren. Zet het nadien mee op een professionele foto, help ons het object te bewaren voor de toekomst en wordt zo een echte junior-archeoloog!

We voorzien voldoende begeleiding voor de kinderen. Als je als ouder(s) graag ook mee de workshop volgt, dat kan, gewoon even melden bij de reservering van de tickets.

TIP
In Het Nationaal Museum van de Speelkaart loopt dan ook de opvallende tentoonstelling: Onderhuids, over mensen, tattoos en speelkaarten. Want een tattoo is meer dan een tekening, het is een verhaal... Ben je benieuwd? Combineer jouw bezoekje aan de Archeologiedag dan zeker met deze expo.

De deuren openen om 11 uur.
Aanmelden met je e-ticket aan de balie van de Archeologiedagen.
De workshop start stipt op het aangegeven uur.

Meer info
Waar?
Nationaal Museum van de Speelkaart

Druivenstraat 18
2300 Turnhout
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
ook voor kinderen
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
vlieg
Workshop
Reservatie
Organisator