Archeologiedagen: Opgevist Verleden - Archeologische vondsten uit de Kleine Nete

Tijdens deze voormiddag is iedereen welkom die graag meer te weten wil komen over dit vrijwilligersproject en de manier waarop de vondsten uit de Kleine Nete worden verwerkt.

Wim Vervoort ontdekte bijna dertig jaar geleden enkele scherven in een berg grond aan de oevers van de Kleine Nete. Op dat moment voerde men dijkwerken uit en Wim besefte meteen dat er heel wat waardevolle archeologische kennis aan het verdwijnen was. Samen met zijn broer Erik begon hij al het archeologische materiaal te verzamelen in en rondom de Kleine Nete. Ze verzamelden vooral aardewerkscherven uit de middeleeuwen en vroegmoderne tijd. Maar ze ontdekten onder andere ook een vuurstenen fragment uit het paleolithicum, een Romeinse munt en middeleeuwse penningen. Samen met de IOED Land van Nete en Aa wordt de collectie van Wim Vervoort wetenschappelijk verwerkt om de vondsten nadien goed te kunnen bewaren en bestuderen.

Opgevist Verleden is een co-creatief project waarbij vrijwilligers de kans krijgen om aan te sluiten en zich in de omgang met archeologische collecties te verdiepen. Het einddoel is om naast het archeologische traject ook het grote publiek te bereiken door middel van een tentoonstelling en een boek in 2023.

Meer info
Waar?
Kasteel Le Paige

Nederrij 135
2200 Herentals
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
IOED Land van Nete en Aa
Opgevist Verleden
Collectie Wim Vervoort
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
Stukken uit de archeologische collectie van Wim Vervoort
Organisator
IOED Land van Nete en Aa