Archeologiedagen: Op stap door de tijd in Bachte-Maria-Leerne (lezing)

Over bronstijdboeren, een Romeins landschap en vroegmiddeleeuwse begravingen

De Deinse ondergrond heeft heel wat archeologisch potentieel. Het archeologisch bedrijf De Logi & Hoorne voerde de laatste jaren drie opgravingen uit in Bachte-Maria-Leerne. De vindplaatsen liggen vrij dicht bij elkaar en leverden telkens interessante en verrassende vondsten op uit verschillende periodes. De archeologen vonden zo een grote boerderij uit de bronstijd van ongeveer 3600 jaar oud, een bijzondere houten schaal uit de ijzertijd, een quasi volledig landschap uit de Romeinse periode en niet alleen de vroegmiddeleeuwse voorloper van het dorp uit de 7e-8e eeuw, maar ook twee gelijktijdige begravingen.

Voor de Archeologiedagen slaan de Stad Deinze, heemkundige verenigingen Dunsa en Het Land van Nevele, IOED Leie Schelde, Cultuurregio Leie Schelde en De Logi & Hoorne (met extra sponsoring van kraanfirma De Pourcq uit Astene) de handen in elkaar om de buurt haar verleden te leren kennen.

Tijdens de avondlezing nemen we jullie mee op ontdekkingsreis door 2500 jaar geschiedenis en het verleden van Bachte-Maria-Leerne.

Meer info
Waar?
De Engel

Leernsesteenweg 250
9800 Bachte-Maria-Leerne
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
Bronstijdboerderij
Reservatie
Organisator
IOED Leie Schelde