Archeologiedagen: Op stap door de tijd in Bachte-Maria-Leerne (geleide wandeling)

Over bronstijdboeren, een Romeins landschap en vroegmiddeleeuwse begravingen

De Deinse ondergrond heeft heel wat archeologisch potentieel. Het archeologisch bedrijf De Logi & Hoorne voerde de laatste jaren drie opgravingen uit in Bachte-Maria-Leerne. De vindplaatsen liggen vrij dicht bij elkaar en leverden telkens interessante en verrassende vondsten op uit verschillende periodes. De archeologen vonden o.a. een grote boerderij uit de bronstijd van ongeveer 3600 jaar oud, een bijzondere houten schaal uit de ijzertijd, een quasi volledig landschap uit de Romeinse periode en niet alleen de vroegmiddeleeuwse voorloper van het dorp uit de 7e-8e eeuw, maar ook twee gelijktijdige begravingen.

Voor de Archeologiedagen slaan de Stad Deinze, heemkundige verenigingen Dunsa en Het Land van Nevele, IOED Leie Schelde, Cultuurregio Leie Schelde en De Logi & Hoorne (met extra sponsoring van kraanfirma De Pourcq uit Astene) de handen in elkaar om de buurt haar verleden te leren kennen.

Ga letterlijk op stap door ruim 2500 jaar geschiedenis en ontdek de plaatsen waar mensen ooit werkten, leefden en begraven werden. Neem hun dagelijkse gebruiksvoorwerpen digitaal zelf in de hand dankzij de 3D-modellen. Ontdek het verleden dat in jullie achtertuinen begraven ligt en laat je begeleiden door de archeologen.

We spreken af aan de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan-Baptistkerk in de Ooidonkdreef. Parkeren kan iets verderop in de straat (t.h.v nummer 3A)

Meer info
Waar?
Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan-Baptistkerk

Ooidonkdreef 1D
9800 Bachte-Maria-Leerne (Deinze)
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
Vroegmiddeleeuwse waterput
Reservatie