Archeologiedagen in het Lindepaviljoen in Zoersel

Tijdens de Archeologiedagen in Zoersel op 21 en 22 mei is er in het Lindepaviljoen een tentoonstelling te bezoeken waar Archeologie een belangrijke rol speelt. Met de titel "De Boer ... hij ploegde voort" tonen we de kracht van de landbouwleven in Zoersel en omstreken via impressies door de eeuwen heen.

Vooral de tijd van 3000 jaar geleden tot de komst van de Romeinen en de middeleeuwen komen aan bod. We tonen maquettes van opgegraven Zoerselse hoeves en 3D-films van Zoerselse grafurnes van de late bronstijd en vroege ijzertijd en ook een maquette van een Zoerselse hoeve uit de middeleeuwen. Ook bijzondere vondsten uit de bronstijd trekken de aandacht !
De tentoonstelling is zeker bedoeld voor volwassenen , maar is vooral gericht op kinderen met ouders, grootouders of leerkrachten. Er is een wedstrijd voor kinderen en allerlei activiteiten die de kinderen leren wat archeologie is, hoe men maquettes bouwt, hoe de mensen in die tijden leefden. De kinderen kunnen zich ook verkleden zoals hun leeftijdsgenoten van die lang vervlogen tijden.

Het Lindepaviljoen is open op 21 en 22 mei van 13u00 tot 17u00. Op die dagen zijn er ook gidsen aanwezig.

Nadien is het Lindepaviljoen en ook de nieuwe tentoonstelling open van 28 mei tot 25 september en dit iedere zaterdag, zondag en feestdag van 13u00 tot 17u00.

Organisator: Land van Playsantiën vzw ism Toerisme Zoersel vzw

Meer info
Waar?
Lindepaviljoen

Oostmalsebaan 15
2980 Zoersel
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
>
Extra info
Archeologiedagen
365ADn
ook voor kinderen
Archeologiedagen2022
B_out
vlieg
Maquette van een Zoerselse hoeve
Organisator
Land van Playsantiën
033122761
0473440416