Archeologiedagen: de laatste vlucht van Lancaster ME737

De activiteit is een wandelroute van 5,7 km lang. Ze is zelfstandig te volgen aan de hand van een brochure. De wandelbrochure vind je op https://www.all-archeo.be/WandelingME737.pdf

In het voorjaar van 1944 zijn de geallieerden volop bezig met de voorbereidingen van D-day. De Royal Air Force had als taak het vernietigen van spoorwegknooppunten en dergelijke, zodat de Duitsers geen versterkingen naar Normandië zouden kunnen sturen.
In de nacht van 11 op 12 mei 1944 werden maar liefst 578 vliegtuigen uitgestuurd om doelen in België te bombarderen. Lancaster ME737 en zijn bemanning steeg om 22.28 u op in Engeland, maar omwille van dichte mist boven het doelwit werd de operatie afgeblazen. Op de terugvlucht werd de Lancaster ME737 onder vuur genomen door een Duitse nachtjager en stortte neer in Herenthout. Twee bemanningsleden overleefden de crash, maar werden later krijgsgevangen genomen.

Aan de hand van het verhaal van de overlevende crewleden, ooggetuigen, militaire verslagen en een archeologische opgraving vertellen we het verhaal van de laatste vlucht van Lancaster ME737.
De activiteit wordt georganiseerd door All-Archeo, Plane Hunters Research/Recovery Team Belgium, IOED Land van Nete en Aa en de gemeente Herenthout.

Meer info
Waar?
Vredesplein

Vredesplein
2270 Herenthout
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen2022
IOED Land van Nete en Aa
all-archeo
Archeologiedagen
vlieg
Opgraving crash site