Archeologiedagen: breng een bezoek aan de middeleeuwse donjon van Buizingen

Afspraak op zondag 22 mei om 14 u stipt aan het kasteel van Buizingen (Gemeenteplein 1) voor een gegidst bezoek aan de eeuwenoude kasteeltoren: een authentieke middeleeuwse donjon waarvan de oorsprong tot ca. 1300 teruggaat.

U krijgt deskundige uitleg over de geschiedenis van de kasteelsite en het oudste kerkje van Buizingen. U krijgt zelfs de gelegenheid de kasteeltoren van binnen te bekijken! Als afsluiter wandelen we door de historische kern van Buizingen naar oud-huis Piek, waar u een exemplaar kan kopen van het boek "De donjon van de heren van Buizingen", geschreven door archeoloog René Borremans. Kostprijs: 25 EUR. Alleen al de vele tientallen gedetailleerde plannen, tekeningen en schetsen die de auteur van de kasteeltoren maakte (zelfs tot op het niveau van de individuele stenen) maken de aankoop ervan ruimschoots de moeite waard!

Om aan deze gratis activiteit te kunnen deelnemen, reserveert u best vooraf d.m.v. een e-mail naar info@hallensia.be, met vermelding van uw naam en het aantal deelnemers. (Breng gerust buren, vrienden en/of kennissen mee.) We rekenen op uw belangstelling en verheugen ons op uw komst. Graag tot 22 mei!

Meer info
Waar?
Kasteel van Buizingen

Gemeenteplein 1
1501 Buizingen (Halle)
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologie Buizingen
Middeleeuwse kastelen
Donjon van Buizingen
Middeleeuws kerkje van Buizingen
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
De donjon van Buizingen
Reservatie
Organisator
Kon. Geschied- en Oudheidkundige Kring van Halle